donderdag 20 maart 2008

Salade met kokosgarnalen en sint-jacobsvruchten




De Inspiro is een nieuwe oven van Electrolux die een deel van het werk van je over neemt. De oven heeft een interne database van 300 gerechten die in samenspraak met professionele chef-koks uit Europa werd opgesteld.
Het prijskaartje is niet min: 2600 €
Bij dit voorgerecht heb je de oven niet echt nodig alhoewel je de scampi's er kunt in warm houden.

Voorgerecht voor 4 personen
  • 500 g scampi's
  • 12 grote sint-jacobsvruchten zonder koraal
  • 2 eiwitten losgeklopt
  • 100 g geraspte kokos
  • sambal
  • teentje look gepeld en versnippert
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 50 ml citroensap
  • maisolie
  • zout en peper
  • enkele salade soorten

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
  2. Kruid de garnalen met zout en peper.
  3. Rol de garnalen door de eiwitten en kokos.
  4. Bak de garnalen in maïsolie en houd warm.
  5. Doe terug wat olie in de pan en fruit er de look en een beetje sambal in.
  6. Doe er de Sint-jacobsvruchten bij en bak aan 1 minuut aan ieder zijde.
  7. Voeg er het citroensap, bruine suiker en vissaus bij en laat even goed doorkoken.
  8. Doe er de garnalen terug bij.
  9. Schik wat salade over 4 borden en verdeel er scampi's, Sint-jacobsvruchten en saus over.

1 opmerking:

guide zei

Niet alleen heerlijke gerechten en een mooie lay-out, zelfs aangepast aan het seizoen en de feestperiode en...met warme wensen voor de mensen!

Je kan met de pijltjestoetsen door de recepten navigeren